Rahsia mendapat anak

http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2012/11/rahsia-mendapat-anak.htmlMempunyai anak adalah impian bagi pasangan yang baru berkahwin. Allah SWT menganugerahkan anak kepada manusia sebagai penyeri dalam keluarga. Namun tidak semua pasangan yang telah mendirikan rumahtangga mendapat anak yang diidam-idamkan. Walaupun pelbagai cara yang telah diusahakan namun seringkali gagal. Pernahkah anda mengetahui apakah punca kegagalan tersebut selain yang dimaklumkan oleh doktor?

Tips Melembutkan Hati Suami Panas Baran

Tips Melembutkan Hati Suami Panas BaranBila tiba waktu rehat, mulalah saya membelek-belek dokumen lama yang tersimpan dalam "Hard Disk" saya. Biasalah tiba-tiba rasa rajin mahu menyusun fail-fail yang makin lama makin banyak dalam 'Hard Disk'. Dalam ketekunan saya menyusun fail, terjumpa pula tips yang telah tersimpan sekian lama. Saya pun tidak mengingati lagi dari mana sumber tips ini.

Saya pun mula membaca sepintas lalu untuk mengetahui apa isi kandungannya. Saya rasa baik dikongsi dalam blog ini Bila Lelaki Berbicara untuk tatapan pembaca. Mudah-mudahan ianya dapat digunakan kearah kebaikan. Bacalah dan ambillah segala kebaikan ilmu ini. Semoga ianya membantu para isteri dalam mengharungi cabaran dalam berkeluarga.

Kenapa orang itu asyik pandang aku jer

Mengatasi pandangan orang yang tidak dikenali"Adoi! Kenapalah mamat@minah ni tengok aku je.. Bencinyer!!!" Sentap didalam hati. Mungkin anda kurang faham ayat di atas atau mungkin anda faham dengan cara begini. Ketika anda sedang duduk bersendirian anda terperasan seseorang melihat anda dengan pandangan yang tajam atau sinis atau mungkin anda tidak tahu apa maksud sebenar pandangannya itu. Sekarang anda sudah faham? Jika tidak faham lagi... maknanya dot..dot..dot... (Dah tak boleh tolong nampaknya...)

Apa Perlu Aku Dibuat Jika Aku Mangsa Rogol

Perkara perlu dibuat jika dirogolSaban hari, macam-macam kes yang kita sering dengar di dada akhbar. Itu baru akhbar, belum dikira lagi di blog-blog atau laman portal seumpamanya. Mungkin anda perlu tahu sebelum terkena atau anda mungkin tidak mahu tahu sebab yakin anda pasti bukan mangsanya.

Namun tips berikut boleh sedikit sebanyak perlu diketahui oleh wanita bagi mengelakkan perogol-perogol ini terlepas begitu sahaja. Jadi anda mungkin rugi dikemudian hari, rakan-rakan anda mungkin rugi, sanak saudara atau orang yang rapat dengan anda. Apakah langkah yang perlu di ambil sekiranya telah dirogol?

Tips mendapatkan pasangan hidup bagi wanita

Tips mendapatkan pasangan hidup bagi wanitaPernahkah wanita terfikir, apakah perkara pertama yang dilihat oleh lelaki pada tubuh fizikal seorang wanita. Mungkin juga wanita tertanya-tanya apa sebenarnya dalam fikiran seorang lelaki apabila berhadapan dengan seorang wanita. Oleh itu saya senaraikan beberapa perkara yang mungkin wanita tidak tahu supaya wanita boleh belajar dan meningkatkan kualiti serta populariti di kaca mata lelaki agar memudahkan kaum wanita untuk memiliki pasangan hidup. Tips ini adalah panduan yang boleh digunakan oleh wanita dengan menggunakan sumber yang telah sedia ada.

Dilema wanita dahulu dan kini

http://bilalelakiberbicara.blogspot.com/2012/11/dilema-wanita-dahulu-dan-kini.htmlWanita zaman kini telah mengalami begitu banyak perubahan sama ada dari segi gaya, fesyen, pemikiran malah tindakan juga yang kadangkala tidak masuk akal bagi seorang lelaki. Apa yang tersirat dan apa yang tersurat dalam diri seorang wanita hanya kaum wanita sahaja yang tahu.

Namun dari sudut pandangan seorang lelaki, mungkin wanita juga perlu mengetahui apakah dilema yang dialami dan mungkin tidak disedari oleh mereka sendiri.

23 Fakta Mengenai Lelaki Yang Mungkin Wanita Belum Tahu

Fakta Mengenai LelakiSantai-santai baca blog sambil 'BlogWalking' banyak informasi yang saya dapat. Setiap blogger mempunyai pandangannya yang tersendiri dan tentunya ada sesuatu yang bermanfaat boleh kita pelajari dan dijadikan panduan. Tertarik dengan satu artikel daripada sebuah blog tentang 23 Fakta Mengenai Lelaki Yang Mungkin Wanita Belum Tahu, memang banyakkan fakta tu? Jadi saya senaraikan fakta tersebut yang mungkin gadis-gadis, wanita-wanita atau perempuan-perempuan perlu tahu untuk mengenali lebih mendalam tentang seseorang berjantinakan lelaki.