Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018

Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018| Berikut adalah Jadual dan Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam Kerajaan bagi Tahun 2018. Semasa di sekolah, jadual kelas menjadi tatapan penting bagi budak sekolah. Kalau sudah bekerja, tarikh gaji adalah salah satu maklumat yang sangat penting supaya memudahkan perancangan kewangan keluarga.

Jata negara Malaysia, Jadual gaji penjawat awam 2018

Lihat jadual dibawah, Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam / Kakitangan Kerajaan bagi Tahun 2018. Jika ada perubahan akan diberitahu kelak.

Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018

Bila Jadual Gaji Kakitangan Awam sudah diumumkan, anda boleh merancang percutian untuk bercuti semasa perayaan bagi tahun hadapan. [Sumber:SPANM BIL. 3/2017]

26 Comments

sudah ada jadualnya...hai yang gaji awal tu serammm je hehehe

Haha, jauh perjalanan tu sis... kena menabung lah nampaknya...

aikk... dah ada ke kelendar gaji 2018.... byaknya yang 40 lbh hari.... thanks for sharing

Itulah sis, lama sungguh tempohnya...

Allahu...macam pitam sekejap...huhuhuhu....bertabah dan bertawakkal..bagus bila dah tahu jadual ni...memudahkan perancangan ekonomi...

Bagus ada jadual awal tapi yang tak best nya gaji awal tu

Haha... Lama sangat tempoh dia kan...

Itulah Miss Tins, awal sangat, cepat sangat habis...

Adeh!... hazab 45 hari baru aje lepas hahahahha...
Tengok schedule gaji 2018 ada lagi rupanya

Haha... Memang sakit kalau tak jaga poket...

Untuk kakitangan kerajaan . Boleh la print jadual ni . Sedikit sebanyak boleh merancang perbelanjaan

Ish3 untung PA, belum kerja dah berkira2 pasal gaji.
Orang kampung, ada kerja baru ada gaji.

Memang benda wajib print ni CCL...

Haha, perancangan kewangan ni Pak Cik, kalau gaji hujung bulan tiap-tiap bulan senang, ni ada yang cepat, ada yang lambat... huhu

Singgah lagi nak kawan dengan N A

Boleh apa salahnya bang... dah memang jadi kawan kan...

Untuk dapatkan gaji yang berkat, gunakan gaji setelah selesai kita melaksanakan tugas kita. Maksudnya kalau gaji bulan tu pada 08hb, kita hanya boleh guna gaji untuk 8 hari sahaja walau pun gaji dah keluar untuk sebulan. Sebaik2nya gunakanlah gaji apabila kita telah selesai bekerja sebulan.

Bagus dikeluarkan awal2 tarikh ni

Bagi saya memang penting mamapp...

Tips yang bagus tu Pak Cik... InsyaAllah saya cuba amalkan...

Februari dengan Jun tu agak seram.. Awal betul gajinya.. Kena beringat nie..

Hahaha... Betul sis... kena beringat...

Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab terhadap apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati dan sebagainya yang secara jelas menyalahi Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 [Akta 588] - SKMM.

Secebis mutiara kata adalah cermin diri, seribu bahasa lambang peribadi.

Don't hesitate to contact me at azlan7783@gmail.com for any review, advertorial or anything else.
EmoticonEmoticon