Thursday, November 30, 2017

Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018

Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018| Berikut adalah Jadual dan Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam Kerajaan bagi Tahun 2018. Semasa di sekolah, jadual kelas menjadi tatapan penting bagi budak sekolah. Kalau sudah bekerja, tarikh gaji adalah salah satu maklumat yang sangat penting supaya memudahkan perancangan kewangan keluarga.

Jata negara Malaysia, Jadual gaji penjawat awam 2018

Lihat jadual dibawah, Jadual Pembayaran Gaji Penjawat Awam / Kakitangan Kerajaan bagi Tahun 2018. Jika ada perubahan akan diberitahu kelak.

Jadual dan tarikh gaji kerajaan 2018

Bila Jadual Gaji Kakitangan Awam sudah diumumkan, anda boleh merancang percutian untuk bercuti semasa perayaan bagi tahun hadapan. [Sumber:SPANM BIL. 3/2017]

26 comments:

  1. sudah ada jadualnya...hai yang gaji awal tu serammm je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, jauh perjalanan tu sis... kena menabung lah nampaknya...

      Delete
  2. aikk... dah ada ke kelendar gaji 2018.... byaknya yang 40 lbh hari.... thanks for sharing

    ReplyDelete
  3. Allahu...macam pitam sekejap...huhuhuhu....bertabah dan bertawakkal..bagus bila dah tahu jadual ni...memudahkan perancangan ekonomi...

    ReplyDelete
  4. Bagus ada jadual awal tapi yang tak best nya gaji awal tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah Miss Tins, awal sangat, cepat sangat habis...

      Delete
  5. Adeh!... hazab 45 hari baru aje lepas hahahahha...
    Tengok schedule gaji 2018 ada lagi rupanya

    ReplyDelete
  6. Untuk kakitangan kerajaan . Boleh la print jadual ni . Sedikit sebanyak boleh merancang perbelanjaan

    ReplyDelete
  7. Ish3 untung PA, belum kerja dah berkira2 pasal gaji.
    Orang kampung, ada kerja baru ada gaji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, perancangan kewangan ni Pak Cik, kalau gaji hujung bulan tiap-tiap bulan senang, ni ada yang cepat, ada yang lambat... huhu

      Delete
    2. Untuk dapatkan gaji yang berkat, gunakan gaji setelah selesai kita melaksanakan tugas kita. Maksudnya kalau gaji bulan tu pada 08hb, kita hanya boleh guna gaji untuk 8 hari sahaja walau pun gaji dah keluar untuk sebulan. Sebaik2nya gunakanlah gaji apabila kita telah selesai bekerja sebulan.

      Delete
    3. Tips yang bagus tu Pak Cik... InsyaAllah saya cuba amalkan...

      Delete
  8. Singgah lagi nak kawan dengan N A

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh apa salahnya bang... dah memang jadi kawan kan...

      Delete
  9. Bagus dikeluarkan awal2 tarikh ni

    ReplyDelete
  10. Februari dengan Jun tu agak seram.. Awal betul gajinya.. Kena beringat nie..

    ReplyDelete